Sierk (1969)

Sinds  2012 werkt Sierk twee dagen per week op De Iik. Sierk is wat ouder dan de andere deelnemers en heeft dus ook al veel werkervaring opgedaan. Hij heeft jaren op een manege gewerkt en kan prima met paarden omgaan. Verzorging, rijden en longeren zijn werkzaamheden die hij uitstekend beheerst. Ook het erfonderhoud is bij hem in goede handen.

Voor Sierk blijft het belangrijk om zich verder te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden te leren. Op De Iik worden Sierk tal van nieuwe uitdagingen geboden. In de afgelopen jaren heeft hij trekker leren rijden, groenten leren kweken, timmer- en schilderwerk gedaan, pinken geschoren, schapen verweid en aan het roer gestaan van een groot schip. Met zijn collega’s heeft Sierk verschillende grote steden bezocht en zelfs een buitenlandse reis gemaakt. Sierk pakt alles vlot op en geniet enorm van alle nieuwe ervaringen.

Ondanks het leeftijdsverschil past Sierk uitstekend in het team. Hij is vriendelijk en zeer hulpvaardig en treedt zijn collega's en begeleiders positief tegemoet. Naast alle andere uitdagingen in het werk blijkt Sierk ook nog keurig notulen te kunnen schrijven tijdens de cliëntenraad. Zo nu en dan levert hij een uitgebreide bijdrage aan de Nieuwsbrief in de vorm van foto's of een verslag.