Martzen (2000)

Na een geslaagde stage op de Iik, heeft Martzen besloten dat het boerenleven hem wel aanstaat. Sinds 2018 versterkt hij dan ook het superteam voor twee dagen in de week.
Hij werkt heel graag met de Jerseys en doet alle voorkomende klussen: van vee scheren tot boxen schoon maken en van iglo’s opstrooien tot assisteren bij het klauw bekappen. Intussen heeft hij ook al een paar keer met Folkert de koeien gemolken.

Behalve boerenbloed heeft Martzen ook duidelijk het paarden-gen. Hij poetst de paarden, mest de stallen uit en leert hoe hij een paard moet longeren. Ook bij het maaien van het erf en het verzorgen van de groententuin staat hij zijn mannetje. Martzen is de jongste van het stel, maar hij doet enorm zijn best en hij leert snel.

Naast het werk is Martzen ook nog een prima voetballer. Als er even tijd over is, mag hij dan ook heel graag een balletje trappen met Ronald en Douwe en keeper Germ. (Al is het soms meer hondbal dan voetbal met pup Tatu…)

Martzen komt bijna altijd zelf op de fiets en vliegt dan zo’n beetje met de snelheid van het licht langs de Dokkumer Ee. Van al dat werken en fietsen en voetballen krijgt hij natuurlijk een gezonde honger, dus ook met lunchen kan Martzen heel goed meekomen met de rest. Hij praat niet zoveel, maar is altijd de eerste die in de lach schiet als er grappen worden gemaakt. Zelf kan hij ook goed grappen maken trouwens, vooral met Nienke. Het enige waar Martzen niet om kan lachen, is als zijn favoriete voetbalclubs verliezen. Maar gelukkig is hij daarin niet de enige en gedeelde smart is dan weer halve smart natuurlijk.