Martzen (2000)

Na een geslaagde stage op de IIK, versterkte Martzen sinds 2018 ons superteam voor twee dagen in de week. Hij werkte heel graag met de Jerseys en deed alle voorkomende klussen: van kalfjes scheren tot boxen vullen en van iglo’s opstrooien tot het schoonmaken van het tanklokaal. In 2021 is hij begonnen aan een serie melklessen en is hij met vlag en wimpel geslaagd voor het melkdiploma!

Helaas had Martzen niet de juiste indicatiestelling om voor altijd op De IIK te mogen blijven en moest hij in 2022 afscheid nemen van zijn geliefde collega's. Omdat we eigenlijk niet zonder Martzen kunnen, komt Martzen nu iedere maand nog een keer met ons melken en eet dan 's avonds met ons mee. Dat is heel gezellig en zo houdt Martzen zijn vaardigheid in het melken op peil.

Martzen komt bijna altijd zelf op de fiets en vliegt dan zo’n beetje met de snelheid van het licht langs de Dokkumer Ee. Hij praat niet zoveel, maar is altijd de eerste die in de lach schiet als er grappen worden gemaakt. Zelf kan hij ook goed grappen maken trouwens, vooral met Nienke. Het enige waar Martzen niet om kan lachen, is als zijn favoriete voetbalclubs verliezen. Maar gelukkig is hij daarin niet de enige en gedeelde smart is dan weer halve smart natuurlijk.