Germ (1987)

Onze allereerste deelnemer. Germ is sinds maart 2005 werkzaam op De Iik en hij is er elke dag. Germ begint ’s morgens met de afwas van de vorige dag. Na de koffie gaat hij een flinke wandeling met de hond maken. Op maandag gaat Germ altijd spelletjes doen met Aline en op donderdag gaat hij mee boodschappen doen.

Verder zorgt Germ dat de afvalcontainers naar de weg gebracht worden en helpt hij Folkert bij het uitrollen van de kuilbalen en Danny met het stookhout. Soms traint hij het geduld van zijn collega's met ellenlange potjes bingo en hun uithoudingsvermogen met het ver weg schoppen van de voetbal.

Als er tijd over is dan is er nog een geliefde bezigheid:  Op de voergang zitten om te controleren of alles goed gaat met de koeien. Bij mooi weer trouwens liever bij de Ee om de bootjes in de gaten te houden.

Germ is verder dol op schommelen, fietsen op de tandem, luieren bij de houtkachel en zijn boterhammen met pindakaas. Germ kan met zijn zonnige karakter absoluut niet gemist worden op DE IIK.