Mogelijkheden

Een boerderij heeft als natuurlijk gegeven dat er veel werkzaamheden zijn op elk niveau. Werken op de boerderij betekent afwisseling, ritme en veel buiten zijn. In overleg met de deelnemers worden iedere ochtend de taken verdeeld. Op de Iik kun je koeien voeren en verzorgen, melken, trekker rijden, paarden poetsen en longeren, groenten verbouwen, het erf onderhouden, hout zagen en kloven, schilderen, boodschappen doen, bakken en koken en nog veel meer. 

Behalve dat we dus dagelijks overleggen over de bezigheden op korte termijn (wat doen we vandaag en wie doet wat?), is er ook regelmatig overleg over de lange termijn (wat wil je het komende jaar graag doen of leren?) We zijn daar heel creatief en flexibel in. In principe wordt ieder idee van een deelnemer of ouders in overweging genomen en waar mogelijk worden nieuwe werkzaamheden gecreëerd.

Op De Iik streven we naar een brede individuele ontwikkeling van de deelnemers. Naast werken kan je op de Iik sportief bezig zijn en dat doen we dan ook vaak. De locatie biedt unieke mogelijkheden voor (water)fietsen, lopen, zwemmen en kanovaren.  En verder is er veel aandacht voor cultuur en maatschappelijke betrokkenheid: theaterbezoek, kunstprojecten, musea, meedoen aan dorpsactiviteiten en excursies in binnen- én buitenland. Kortom, De Iik biedt tal van andere activiteiten, vaak aangedragen door de deelnemers zelf.