Nienke (1989)

Nienke is jaren de enige dame in het deelnemersteam geweest en dat vinden wij best stoer! Al sinds augustus 2008 is Nienke twee dagen per week op de boerderij. Ze komt door weer en wind, altijd op de fiets. Nienke is heel oplettend en onthoudt alles wat Christien vergeet, ze beheert de groepsapp en plaatst vaak hele mooie foto’s en ze zorgt 's winters altijd dat de houtkachel blijft branden.

Verder is Nienke een échte boerin. Ze is dol op koeien en vindt het prachtig om de koeien te verweiden, te scheren of te verhuizen naar een andere stal. Nienke heeft een cursus paardenverzorging en een longeercursus gedaan dus ook de paarden zijn bij haar in goede handen. 's Winters komt ze regelmatig een avond meemelken en voor een trekkerklusje draait ze haar hand niet om.

Nienke gaat graag mee sporten en houdt ook van creatieve bezigheden zoals de versierde wagen beschilderen en hartige taart maken (en lekker opeten!)  Nienke is altijd bescheiden, maar is met haar zorgzame karakter en doorzettingsvermogen helemaal op haar plaats op Zorgboerderij De Iik.