Douwe (1995)

Douwe is in 2013 begonnen op De Iik.  In zijn vrije tijd was hij ook al vaak te vinden op de boerderij van zijn oom en het werd direct duidelijk dat Douwe een échte boer is. 

Douwe valt op door zijn handigheid en technisch inzicht. Hij vindt heel veel werkzaamheden leuk en het einde van zijn mogelijkheden is nog lang niet in zicht. Zo kon Douwe de afgelopen jaren van alles leren over de paarden en de koeien, zijn erf-trekkerrijbewijs halen, zich uitleven met sloop- en bouwwerkzaamheden en oefenen met een echte kraan. Maar hij blijkt ook een kei te zijn in groenten verbouwen, appels en stoofperen schillen en het uitvoeren van kleine reparaties. Douwe ontwikkelt zich steeds meer tot onze bedrijfssmid. Douwe heeft ook buiten het boerderijleven belangstelling voor tal van dingen. Dat gaat van crossauto’s tot het ontdekken van een bijzondere boom tijdens een herfstexcursie.

Douwe is een gezellige collega en werknemer. Hij mag graag een grapje met iemand uithalen of zelfs een beetje plagen. Hij kan onbedaarlijk lachen, vooral als er dingen mis gaan…Maar hoewel hij nog jong is, vat hij zijn werk al heel serieus op en is hij een echte aanpakker. Alleen bij de lunch neemt hij alle tijd en smikkelt nog rustig verder terwijl de anderen al klaar zijn.