Ronald (1993)

Ronald is sinds 2011 in vaste dienst gekomen voor twee dagen per week. Hij komt naar De Iik in zijn hippe autootje en ook wel op de fiets. Ronald houdt ontzettend van het boerenleven. Hij heeft veel geoefend  met nieuwe taken de afgelopen jaren en is nog lang niet uitgeleerd. Thuis in zijn eigen huisje heeft Ronald een hele boerderij nagebouwd, waar alles precies zo gaat als op een echte boerderij. Dus thuis wordt ook mest uitgereden en worden de koeien naar binnen gehaald als het te nat wordt.

Ronald vindt alles leuk zolang het maar 'boerenwerk' is. Hij heeft al een paar jaar zijn erf-trekkerrijbewijs en kan zelfstandig kuil naar binnen rijden en gras schudden . Hij brengt de paarden naar buiten, voert de koeien, mest de stallen uit, maait het erf, oogst de groenten en maakt de machines schoon. En als we 's zomers eens tijd over hebben, duikt hij pardoes in de Dokkumer Ee met Danny.

Ronald kan goed overweg met al zijn collega's en is buitengewoon vriendelijk voor iedereen. Zelfs alle dieren worden regelmatig toegesproken. Met zijn enthousiasme en zijn prachtige gevoel voor humor is hij een aanwinst voor het team.